E-ITSPEA 1: Suletud projektid Google


1. mail lisas projekti "Killed by Google" looja Cody Ogden 200. projekti suletud teenuste virtuaalsele hauaplatsile.

"Killed by Google" esitleb Google'i ajalugu kui ettevõtet, mis liigub kiiresti ja viskab minema kõik, mis suures plaanis ei toimi või ei teeni piisavalt kasumit.

Bump 

2009 - 2014

Bump on iOS-i ja Android-i jaoks mõeldud mobiilirakendus. Rakendus näeb välja nagu kombinatsioon Facebookist ja Instagramist. Nüüd on see tootmisest väljas. 2011. aastal oli see Apple'i 8. populaarseim tasuta iPhone'i rakendus ja nüüd ei mäleta seda keegi. Bump Technologies lõpetas rakenduse 31. jaanuaril 2014, aasta pärast Google'i ostmist.

Bump Technologies tegevjuht David Lieb uskus, et tehnoloogia peaks arenema täieliku omavalitsuse suunas. Programmid peaksid olema vabad nii kaugel, et kasutajad ei pea sundima oma telefoni teistele teavet edastama. Telefonid edastavad ennast ise.

Mobiilseadmed võimaldavad kõigil rakendustel iseseisvalt tegutseda ja selle asemel, et kasutaja rakendusele soovivad teada anda, pakub rakendus ise lahenduse. Näiteks teatas navigaator liiklusummikutest isegi siis, kui see polnud sisse lülitatud.

16. septembril 2013 omandas Google Bump Technologies ja detsembris peatas Google Bumpi. Seda põhjendati asjaoluga, et meeskond peaks hakkama töötama uute unikaalsete projektide kallal. Jaanuaris eemaldati rakendus juba App Store'ist ja Google Playst.


MyTracks

2009 - 2016

MyTracks on Androidi jaoks mõeldud GPS-jälgimisrakendus. Rakendus kasutab GPS-seadmeid ja kogub andmeid. Rakendus helistab, et näha reaalajas vahemaad, kiirust ja rada ning hinnata reisi võimalikku kestust. Seejärel salvestatakse need andmed Google Mapsi, Google Fusion Tablesi või Google Docsisse. Andmeid saab jagada teenustes Google+, Facebook või Twitter. Märkmeid saab salvestada ka teel. Kui sünkroonite seadme serveriga, muutub kättesaadavaks sama tee teiste osalejate teave liiklusummikutest saitide ja õnnetuste parandamiseni.

Selle programmi eripära on see, et see lisab kõigi kasutajate andmed ühisesse serverisse ja loob neist üldise pildi teest, liiklusummikutest ning ka bensiinijaamade hinnangust, kuhu saate teel helistada.

Google teatas, et lõpetab MyTracksi toe 1. mail 2016 ja pole enam Google Play poes saadaval. Sellisena kadus see rakendus 30. aprillil 2016. Google selgitas seda sellega, et nad investeerivad "suuremahulistesse kaardistamisprojektidesse".


Password Checkup extension

2019 - 2020

2019. aasta alguses andis Google välja rakenduse, mis kontrollib kasutajat, kas tema sisselogimist on tõenäoliselt häkitud või kui keegi on uuest asukohast või seadmest kasutajana sisse loginud. Esialgu paigutati rakendus ainult Google'i veebihaldurisse ja seejärel lisati see põhibrauserisse.

Kui kasutajad sisenevad süsteemi kahtlaste, ebausaldusväärsete ja ebaturvaliste paroolidega, ilmub teade, mis palub teil parooli muuta. Rinnamärk oli hästi nähtav ja punane. See tööriist salvestas kasutaja isikuandmed ega edastanud neid kunagi otse Google'ile.

2020. aasta augusti lõpus suleti paroolitugevuse kontrollimise rakendus ametlikult. Paroolikontrolli laiendus on nüüd keelatud. Pärast seda pole Google'il enam selliseid rakendusi jäänud, kuid need võivad tulevikus ilmuda. Kuid nüüd ei ütle teile miski, kas kasutaja kontot on võimalik häkkida. Google'i poolt väga ebatavaline otsus, kuid neile väga sarnane.

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

E-ITSPEA 12: Kasutatavus

E-ITSPEA 13: Sip-and-puff

E-ITSPEA 9: IT-juhtide tüübid