E-ITSPEA 13: Sip-and-puff

Sip-and-puff tehnoloogia pärineb 1960. aastatest. Selle tehnoloogia peamine eesmärk on võimaldada seljaaju vigastustega inimestel kasutada mootoriga ratastooli ja arvutit. Teisisõnu Sip-and-puff on suunatud peamiselt inimestele, kes ei saa ise käsi liigutada.

Põhimõtteliselt on Sip-and-puff seadmed kinnitatud mootoriga istmele ja neid saab juhtida ilma nupu või juhtkangita. Kõik käsud antakse sisse- ja väljahingamise teel ning toru on alati näo lähedal. Programm analüüsib sissehingamiste arvu ja nende kestust, annab arvutile käsklusi ja tool liigub.




Sip and Puff Switch võimaldab hingamiskäskude abil muusikat kuulata ja vahetada. Lisaks saab seadme üheaegselt ühendada otse kahe CD-mängijaga.

Selle tehnoloogiaga võib-olla kõige huvitavam seade on arvutihiirte perekond Jouse. Juhtimiseks on vaja liigutada juhtkangi lihtsalt suu, lõua, põse või keelega. See liigutab hiirekursorit arvutiekraanil. Nuppude vajutamine toimub sisse- ja väljahingamise teel, see võimaldab teil klõpsata hiire paremat ja vasakut nuppu. Seade ise töötab väga sujuvalt ja ei tee katkendlikke liigutusi. Lisaks tavapärasele juhtimisele on võimalik süsteemiga ühendada veebikaamerad, mis jälgivad täpselt hiire liikumist. On võimalik ka mikrofoni süsteemiga ühendada, siis piisab arvuti käskudest lihtsalt ütlemiseks. Loomulikult piiravad seda süsteemi opsüsteemi võimalused ja arvuti enda tehnilised parameetrid. Jouse'i loojad garanteerivad seadme sujuva töö nii Macintoshi, Windowsi, Linuxi ja Unixi kui ka Androidi baasil töötavate arvutitega.



Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

E-ITSPEA 12: Kasutatavus

E-ITSPEA 9: IT-juhtide tüübid